12 Грешки на купувача за първи път и как да ги избегнем

 
1. Ако не разберете колко къща можете да си позволите Без да знаете колко къща можете да си позволите, може да загубите време. Можете да разгледате къщи, които все още не можете да си позволите, или да посетите домове, които са под вашето оптимално ниво на цена. За много купувачи за първи път целта е да си купят къща и да получат заем с удобно месечно плащане, което няма да ги поддържа през нощта. Понякога е добра идея да се насочите ниско. Как да избегнем тази грешка: Използвайте калкулатор за достъпна ипотека, за да ви помогне да разберете какъв ценови диапазон е достъпен, какво е разтягане и кое е агресивно. »ИЗЧИСЛЕНИЕ: Колко къща мога да си позволя?
 
2. Получаване само на една цена за цените Пазаруването на ипотека е като пазаруване на кола или друг скъп предмет: Плаща се за сравнение на офертите. Ипотечните лихвени проценти варират в зависимост от заемодателя за заемодателя, както и таксите като затварящи разходи и точки за отстъпка. „Заявленията за ипотека в рамките на 40 дни се считат за едно кредитно запитване.“ Според Бюрото за финансова защита на потребителите почти половината от кредитополучателите не пазаруват заем. Как да избегнем тази грешка: кандидатствайте с множество ипотечни кредитори. Типичният кредитополучател може да спести 430 долара лихва само през първата година, като сравнява пет кредитора, открива NerdWallet. Всички заявления за ипотека, направени в рамките на 45-дневен прозорец, ще се считат само за едно кредитно запитване.
 
3. Без проверка на кредитните отчети и коригиране на грешки Ипотечните кредитори ще разгледат вашите кредитни отчети, когато решават дали да одобрите заем и при каква лихва. Ако вашият кредитен отчет съдържа грешки, може да получите котиран лихвен процент, по-висок, отколкото заслужавате. Затова плаща, за да се уверите, че вашият кредитен отчет е точен. Как да избегнем тази грешка: Можете да поискате безплатен кредитен отчет всяка година от всеки от трите основни кредитни бюра. Можете да оспорите всички грешки, които намерите. Знайте къде стои вашият кредит Проверете кредитния си рейтинг безплатно. Информацията ви се актуализира всяка седмица, за да ви помогне да проследите напредъка си.
 
4. Извършване на авансово плащане, което е твърде малко Не е необходимо да правите 20% авансово плащане, за да купите дом. Някои програми за заем (вижте позиция № 5) ви позволяват да закупите жилище с нула или 3,5% намаление. Понякога това е добра идея, но от време на време собствениците на жилища имат съжаление. В проучване, поръчано от РептилКредит, един от девет (11%) собственици на жилища под 35 години се съгласи с твърдението „Трябваше да чакам, докато не получа по-голямо авансово плащане“. Това беше едно от най-често срещаните съжаления, които имаха хилядолетните собственици на жилища. „Ключът е да се уверите, че вашите авансови плащания осигуряват достъпно месечно плащане за къща.“ Как да избегнем тази грешка: Да разберем колко да спестим е призив за преценка. По-голямото първоначално плащане ви позволява да получите по-малка ипотека, което ви осигурява по-достъпни месечни плащания за къща. Недостатъкът на отделянето на време за спестяване на повече пари е, че цените на жилищата и ипотечните цени се повишават, което означава, че може да стане по-трудно да закупите жилището, което искате, и може да пропуснете да изградите собствен капитал, тъй като стойностите на жилищата се увеличават. Ключът е да се уверите, че авансовото плащане ви помага да осигурите плащане, което удобно правите всеки месец. В друго проучване, поръчано от РептилКредит, хилядолетните собственици на жилища описаха колко време отне да спестите за авансово плащане. Сред хилядолети, които са закупили дом през предходните пет години, са били необходими средно 3,75 години, за да спестят достатъчно, за да купят. Така че ако ви трябват три или четири години, за да спестите, имате много компания.
 
5. Не търсите програми за купувачи на жилища за първи път Като първи купувач на жилища, вероятно нямате спестена сума пари за авансовите плащания и затварящите разходи. Но не правете грешката, ако приемете, че трябва да забавите собствеността на дома, докато спестявате за огромно първоначално плащане. Има много програми за заем с ниско плащане, включително държавни програми, които предлагат помощ за авансово плащане и конкурентни ипотечни ставки за купувачите на жилища, които за първи път се предлагат. Да, 11% от хилядолетните собственици на жилища казват, че съжаляват, че не са направили по-голяма авансова вноска. По-голямата част обаче не изразяват такова съжаление. Как да избегнете тази грешка: Посъветвайте се с ипотечен кредитор за опциите на вашия купувач за първи път и потърсете програми във вашата държава. Може да отговаряте на заем от Министерство на земеделието на САЩ или гарантиран от Министерството на ветераните, който не изисква авансово плащане. Заемите на Федералната жилищна администрация имат минимален авансово плащане от 3,5%, а някои конвенционални програми за заем позволяват авансови плащания до 3%.
 
6. Пренебрегване на кредитни програми за ВС, АУКМД и ДВАСЯ Много купувачи на жилища за първи път искат или трябва да правят малки авансови плащания. Но те не винаги знаят подробностите на правителствените програми, които улесняват закупуването на дом с нула или малко надолу. Как да избегнем тази грешка: Научете за следните програми за заем: VA заемите са ипотечни кредити, гарантирани от Министерството на ветераните. Те са за хора, които са служили във военните. Твърдението на VA кредитите е, че позволяват на квалифицирани купувачи на жилища да намалят нула процента и да получат 100% финансиране. Кредитополучателите плащат такса за финансиране вместо ипотечна застраховка.
 
7. Не знам дали да плащате точки за отстъпки Ипотечните точки с отстъпки са такси, които плащате предварително, за да намалите лихвения процент по ипотеката. Спестяването на лихвите може да добави до много пари през живота на ипотека, а точките за отстъпки са един от начините да спечелите тези спестявания, ако сте в правилната позиция да ги закупите. Как да избегнем тази грешка: Ако извършването на минимално авансово плащане е постижение, изборът е прост: Не купувайте точки за отстъпки. Ако имате достатъчно пари на ръка, стойността на точките за закупуване зависи от това дали планирате да живеете в дома по-дълго от периода на безпроблемност. Това е времето, необходимо за предварително надвишаване на разходите с месечните спестявания, които получавате от по-ниска лихва.
 
8. Изпразване на вашите спестявания Ако си купите жилище, притежавано преди, почти неизбежно ще се наложи неочакван ремонт не след дълго. Може би ще трябва да смените бойлер или да платите застрахователно приспадане на собственика след лошо време. „Това е нарастваща болка за собствениците на дома, които се случват за първи път, когато нещата се счупят“, казва Иван Димтрови, изпълнителен вицепрезидент на потребителското подразделение на EverBank. „Те бързо се оказват в дупка“, ако нямат достатъчно спестявания за спешни случаи. Как да избегнем тази грешка: Спестете достатъчно пари, за да извършите авансово плащане, заплатете разходите за затваряне и движещи се разходи и се погрижете за ремонти, които могат да се появят. Кредиторите ще Ви дадат оценка на разходите за затваряне и можете да се обадите, за да получите прогнози за движещи се разходи.
 
9. Да кандидатствате за кредит преди окончателната продажба. Един ден кандидатствате за ипотека. Няколко седмици по-късно затваряте или финализирате заема и получавате ключовете от къщата. Периодът между тях е критичен: Вие искате да оставите кредита си сам колкото е възможно повече. Грешка е да вземете нова кредитна карта, да купите мебели или уреди на кредит или да вземете авто-заем, преди ипотеката да се затвори. „Изчакайте, след като затворите, за да отворите нови кредитни сметки или да таксите големи разходи за кредитните си карти.“ Ето защо: Решението за ипотека на заемодателя се основава на кредитния ви рейтинг и съотношението ви към дълга към приходите, което е процентът на доходите ви, който отива към месечните плащания по дълга. Кандидатстването за кредит може да намали кредитния ви резултат с няколко точки. Получаването на нов заем или добавянето към месечните ви плащания по дълга ще увеличи съотношението ви дълг / доход. Нито един от тях не е добър от гледна точка на ипотечния кредитор. В рамките на около седмица след затварянето, кредиторът ще провери кредита ви последен път. Ако вашият кредитен рейтинг е паднал или съотношението на дълга към приходите се е повишило, заемодателят може да промени лихвения процент или таксите върху ипотеката. Това може да доведе до забавяне на закриването ви или дори да доведе до анулирана ипотека. Как да избегнете тази грешка: Изчакайте, след като затворите, за да отворите нови кредитни сметки или да зареждате мебели, уреди или инструменти към кредитните си карти. Добре е всички тези неща да бъдат избирани преди време; просто не ги купувайте на кредит, докато не имате ключовете в ръка.
 
10. Пазаруване на къща преди ипотека По-забавно е да гледате домовете, отколкото да говорите за вашите финанси с кредитор. Така че това правят много купувачи на жилища за първи път: Те посещават имоти преди да разберат колко са в състояние да вземат заеми. Тогава те са разочаровани, когато открият, че са търсили в грешен ценови диапазон (или твърде висок или твърде нисък), или когато намерят правилния дом, но не са в състояние да направят сериозна оферта. »ПОВЕЧЕ: Изчислете прогнозната стойност на жилището, което се интересувате от Как да избегнете тази грешка: Говорете с ипотечен специалист относно това, дали сте предварително квалифицирани или дори предварително одобрени за жилищен кредит, преди да започнете сериозно да пазарувате място. Процесът на предварителна квалификация или предварително одобрение включва преглед на вашите приходи и разходи и може да направи офертата ви по-конкурентна, защото ще можете да покажете на продавачите, че можете да направите резервно копие на офертата си. Николай Стефанов, брокер-собственик на Имаоти Младост в квартал Бълстон и Озирово, предварително квалифицира клиентите си, преди да им покаже имоти. „Ако сте квалифицирани за еднофамилна къща за 50 000 лева, няма да ви показваме еднофамилно за 60 000 долара - би било загуба на време“, казва той.
 
11. Подценяване на разходите за собственост на жилища След като купите жилище, месечните сметки продължават да се трупат. Това може да дойде като изненада, ако не сте готови. „Това не е само вашето ипотечно плащане“, казва Мартин  Христов, вицепрезидент на Имоти Младост, ипотечен брокер в Супер Тръст Инс. "Ще имате сметката за петрола, сметката за газ, ще имате сметка за кабел, ще имате всички тези неща, за които банката не се интересува, когато ви квалифицира за ипотека." Наемателите често плащат и такива видове сметки. Но новото жилище може да има по-големи разходи - и може да дойде с изцяло нови сметки, като например такси за асоцииране на собственици на жилища. Как да избегнем тази грешка: Работете с агент за недвижими имоти, който може да ви каже колко струват данъците и застраховките на квартала. Помолете да видите сметките за комунални услуги на продавача за последните 12 месеца, в които домът е бил обитаван, така че имате идея колко ще струват те, след като се преместите.
 
12. Неправилни изчисления на разходите за ремонт и обновяване Купувачите на жилища за първи път често са изненадани от високия ремонт и разходи за обновяване. Купувачите могат да направят две грешки: Първо, те получават оценка за ремонт само от един изпълнител, а оценката е нереално ниска. Второ, тяхната перспектива се изкривява от риалити телевизионните предавания, които правят реновирането да изглежда по-бързо, по-евтино и по-лесно, отколкото в реалния свят. Как да избегнем тази грешка: Да приемем, че всички оценки за ремонт са ниски. Ташинко Сапа, собственик на Хипер Имот АД, брокер на недвижими имоти в Ахтолпол и София, препоръчва удвояване на прогнозите, за да се получи по-реалистичен поглед върху разходите. Потърсете повече от една оценка за скъпи ремонти, като подмяна на покрива. Един добър агент за недвижими имоти трябва да може да ви дава препоръки към изпълнители, които могат да ви дадат оценки. Но също така трябва да потърсите независими препоръки от приятели, семейство и колеги, за да можете да сравните тези оценки с тези, които получавате от контрагенти, за които се отнася вашият агент.
Агенция за недвижими имоти

Main menu bg-BG