Седем основни грешки на купувача на недвижими имоти!

 

Седем основни грешки на купувача на недвижими имоти!

За първи път от вратата не може да се очаква да знаете всички правила. Но има някои често срещани погрешни стъпки, които купувачите на жилища за първи път правят, които е лесно да се избегнат.


1. Не управлява емоциите

Без значение колко хора ви предупреждават да извадите емоцията от процеса, ако ще купувате първия си дом, ще изпитате емоции. Много от тях. Наивно е да очакваме да прекъснем решението, което е толкова лично.

Но можете да държите емоциите си под контрол и трябва, ако искате да сте сигурни, че не се възползвате от тях и така ще можете да забележите проблеми и рискове, преди да купите.

Опитайте да се облегнете на приятел или трета страна, за да ви помогне да останете обективни и да озвучите мислите си. И ако се влюбите в къща от пръв поглед (това се случва), не пренебрегвайте този малък глас в главата си, който ви напомня да направите старанието си, ако искате да прекарате остатъка от живота си с нея.

Прочетете финия шрифт, дори да сте заслепени от опаковката.

Запомнете: това е огромна покупка. Прочетете целия фин печат, дори и да сте заслепен от опаковката.

 2. Разтягане на бюджета твърде далечКогато правите номера при закупуването на първия си дом, вградете в някакъв буфер, но имайте ясна представа за вашите действителни, неподвижни граници. Когато гледате други купувачи на търг и адреналинът се изпомпва, дори и най-рационалният от нас е твърде лесно да стреляме за допълнителни 5000 долара, които просто нямаме.

Упражнявайте финансова дисциплина и не се преувеличавайте. Перфектният дом няма да бъде утеха, ако не можете да си позволите да го обзаведете - или, още по-лошо, не можете да покриете плащанията си за ипотека и разходите за живот, защото сте се пренесли.

3. Не се бюджетира за скрити разходи

Ценовият етикет на имота е само началото. Преди да купите, ще трябва да вземете предвид разходите за строителство и инспекции на вредители. След това има такси за облагане с държавни такси и правни такси за покриване на търсенето на информация и заглавията.

Възможно е да има такси, наложени от вашия ипотечен брокер, като например такси за кандидатстване, оценка и сетълмент.

И тогава ще трябва да обмислите движещи се разходи, застраховки, тарифни цени и разходите за текуща поддръжка - много неща, за които не е трябвало да се притеснявате, когато наемате.

Възможно е да има такси, наложени от вашия ипотечен брокер, като например такси за кандидатстване, оценка и сетълмент.

Уверете се, че сте запознати с разходите, които ще ви предстоят, и бюджета за тях, така че да няма неприятни изненади и да имате много приходи, за да се насладите на новия си начин на живот.

4. Не подреждайте финансите си

Ако сте готови да купите, ще трябва да получите предварително одобрени финанси от кредитор. По този начин сте готови да се хвърлите, когато намерите мечтаната си собственост. Ако не разполагате с документите си в ред, това може да означава, че може да пропуснете, когато можете поне да си го позволите.

Ако не разполагате с документите си в ред, това може да означава, че може да пропуснете.

Ще ви трябва документация за заема ви и ще бъдете готови да платите депозита незабавно.

Докато някои доставчици и агенти приемат оферти за собствеността си, подлежащи на финансиране, безусловната оферта винаги ще бъде за предпочитане.

 5. Ставам нетърпелив

Ако сте хотели в къщи известно време (а за повечето хора отнема известно време), можете да получите умора от търсенето. Омръзнало ви е да приготвяте всичко и да получавате поща в последния момент от някой, който влезе с по-висока оферта.

Ако сте изтощени и разочаровани, става много изкушаващо да купите следващото свойство, което идва заедно, независимо дали ще тикне всичките ви кутии или не. Може да не се наложи да ги маркирате всички, но все пак трябва да маркирате най-важните, или ще бъдете нещастни в дома и искате да продължите напред.

Напомнете си какви са вашите основни приоритети в един дом - вземете си почивка от домашния лов, ако трябва - тогава започнете отново с нова сила. Много купувачи са скочили, защото са били нетърпеливи и са страдали от угризения, когато правото на собственост е дошло един месец по-късно.

6. Първи строителен оглед

Това е едно от онези неща, които не само могат да ви спестят пари, но и евентуално да спасят живота ви. Неправилно окабеляване, разклатени основи, нападения от вредители ... има редица неща, които може да не са наред със свойство, което няма да хванете с просто око.

Винаги се обучавайте професионалист, който да даде имот, който обмисляте да купите еднократно. Само за няколкостотин долара те могат да хванат нещата, които няма да видите - но това може да ви струва цяло състояние в реновирането или ремонта, ако бъдете таксувани предварително.

7. Отивам сам

Добър агент за недвижими имоти. Адвокат, строителен инспектор, ипотечен брокер. Доверен приятел на открито за проверка. Дори и да купувате сами, не трябва да се сблъсквате сами с процеса. Има специалисти, чиято работа е да обхванат областите, за които дори не сте знаели, че не сте знаели.

Заобиколете се с добър екип от хора, на които имате доверие и всичко за процеса ще стане по-лесно.

Заобиколете се с добър екип от хора, на които имате доверие и всичко за процеса ще стане по-лесно. Най-хубавото е, че ще имате тази мрежа за следващия си ход на имот - независимо дали купува инвестиционен имот, отдава под наем продажбата на къщата, която току-що сте закупили, или извършвате реновиране.